Syngenta Fungicid Ortiva Top

Localizare:
Traseu sugerat:  
 

Syngenta Fungicid Ortiva Top

14,00 RON
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
doctorulgradinii.ro
Descrierea produsului
Fungicidul Ortiva Top are in compozitie doua substante active (azoxistrobin si difenoconazol) ce au actiune de contact, sistemica locala si translaminara. Substanta activa azoxistrobin are actiune de inhibare a respiratiei mitocondriale, blocand ciclul energetic al agentului patogenului. Substanta activa intervine in ciclul biologic al ciupercii, in mod principal in timpul germinatiei sporilor si in timpul initierii penetrarii in tesuturile plantei. Are actiune graduala si activitate sistemica locala (translaminara) in frunze sia re actiune preventiva.  Substanta activa difenoconazol are actiune preventiva si curativa, prin blocarea biosintezei steroizilor in membranele celulare ale fungilor. Mai prezinta actiune sistemica locala si o usoara translocare acropetala.  Fungicidul Ortiva Top are actiune de contact, sistemica si translaminara in planta, actionand asupra unui spectru larg de boli , fiind recomandat atat preventiv si curativ. Acesta actiune imbina avantajele utilizarii a 2 produse consacrate din portofoliul Syngenta (Ortiva si Score), la doza intreaga, venind in plus cu o eficacitate sporita asupra combaterii bolilor .  Producatorul recomanda urmatoarele cantitati de fungicid in functie de tipul de cultura astfel :– 500-1500 litri/ ha la cultura de tomate in sere si solarii, vinete in sere si solarii, ardei camp, ardei in sere si solarii, dovlecei camp, dovlecei in sere si solarii, castraveti camp, castraveti in sere si solarii, pepeni galbeni camp, pepene verde camp– 300-1200 litri/ ha la cultura de fasole verde camp, salata camp, mazare camp, capsun si zmeur camp, capsun si zmeur in sere si solarii– 200-600 litri/ ha la cultura de varza camp, varza de Bruxelles camp, morcovi, pastarnac si patrunjel camp, hrean si ridichii camp, conopida camp, broccoli camp– 200-1000 litri/ ha la cultura de telina camp, telina in sere si solarii– 300-600 litri/ ha la cultura de ceapa semanata direct, ceapa din arpagic, ceapa verde, usturoi camp Recomandari de utilizare: La cultura de tomate tratamentul cu Ortiva Top se face la aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat. La cultura de vinete tratamentul cu fungicid Ortiva Top se face la aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat. La cultura de ardei tratamentele cu fungicid se fac de la aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat. La cultura de fasole aplicarea tratamentelor cu fungcicid Ortiva Top se face de la aparitia butonilor florali pana cand pastaile ating 70% din dimensiunea normala. La cultura de varza si varza de Bruxelles aplicarea tratamentului cu Ortiva Top se face cand varza are 2 frunze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale. La cultura de conopida si broccoli fungicidul Ortiva Top se aplica de la faza de 2 frunze adevarate si pana la aparitia primelor flori individuale. La culturile de morcov, pastarnac, patrunjel, hrean, ridichii, telina: Ortiva top se da din faza de 2 funze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale. La cultura de dovlecei si castraveti producatorul recomanda aplicarea tratamentelor cu fungicid Ortiva Top incepand cu aparitia primelor flori si pana la maturitatea fructelor. La cultura de salata Ortiva top se aplica de la faza de 6 frunze adevarate si pana la dezvoltarea completa. La cultura de pepeni galbeni/verzi Ortiva Top se aplica de la aparitia primei ramificatii a tulpinii principale si pana la maturitatea fructelor. La cultura de praz aplicarea tratamentului cu fungicid Ortiva Top se face din stadiul de 6 frunze adevarate si pana la maturitate. La cultura de capsuni si zmeura tratamentul cu fungicid Ortiva Top se aplica de la primele flori deschise (inceput de inflorit) si pana la maturitate, a 2-a recoltare. Ceapa semanata direct si ceapa din arpagic, usturoi: fungicidul Ortiva Top se aplica de la primele 6 frunze adevarate si pana se atinge 50% din diametrul fructului/bulbului. La cultura de ceapa verde Ortiva Top se aplica din faza de 5 frunze adevarate. La mazare tratamentele cu fungicid Ortiva Top se da din faza de butoni florali si pana cand 70% din pastai au atins dimensiunea finala. Intervalul intre tratamente cu Ortiva Top se adaptateaza in functie de conditiile climatice si presiunea bolii. La aplicarea tratamentelor cu fungicid Ortiva Top in spatii protejate, producatorul recomanda evitarea efectuarii aplicarii in conditii de temperatura si umiditate relativa extreme. (foarte ridicate). Cultura         Agentii patogenicombatutiDoza l/ha Volum de apamin-max. ( l/ha)Numar maximtratamenteInterval intretratamente(min. ) (zile) Timp de pauzapana la recoltare(zile)    Tomate, Vinete(sere si solarii)Putregaiul cenusiuManaPatarea cafenieAlternariozaFainare  1 l/ha  500-1500 litri        3      8-10          3           ArdeiPutregaiul cenusiuManaPatarea cafenieAlternariozaFainare   1 l/ha  500-1500 litri        2       10          3       Fasole verde(camp)FainareMana   1 l/ha  300-1200 litri        2       12          7      Varza, Varza deBruxelles (camp)Albumeala cruciferelorAlternariozaFainareManaPutre gaiul alb/negruPatarea albaPatarea neagra a frunzelor   1 l/ha  200-600 litri        2        14           21  Morcovi, Pastarnac, Patrunjel (camp)AlternariozaFainarePutregaiul alb   1 l/ha   200-600 litri        3        14           14      Hrean, Ridichii(camp)Albumeala cruciferelorAlternariozaFainareManaPutre gaiul alb/negruPatarea albaPatarea neagra   1 l/ha   200-600 litri        3        14           14    Conopida, Broccoli(camp)Albumeala cruciferelorAlternariozaFainareManaPutre gaiul alb/negruPatarea albaPatarea neagra   1 l/ha   200-600 litri        2       14         14           Telina(camp, sere si solarii)SeptoriozaPutregaiul albFainare   1 l/ha   200-1000 litri        3       14         14  Dovlecei, Castraveti(camp, sere si solarii)Patarea cafenieFainare   1 l/ha   500-1500 litri        3       10          3       Praz (camp)AlternariozaManaPatarea cafenieRugina   1 l/ha   200-1000 litri        3       12         21      Salata (camp)CercosporiozaMana salateiPutregaiul albPatarea neagra a frunzelor   1 l/ha   300-1200 litri        2        7          14           Ceapa, Ceapa din arpagic, UsturoiAlternariozaManaPatarea cafenieRugina   1 l/ha   300-600 litri        3        14          14  Ceapa verde (camp)AlternariozaManaPatarea cafenieRugina   1 l/ha   300-600 litri        3        10          7      Mazare (camp)AntracnozaFainareManaPatarea alba   1 l/ha   300-1200 litri        2        14         14     Capsun, Zmeura(camp, sere si solarii)AntracnozaFainarePatarea alba   1 l/ha   300-1200 litri        3         7          3Pepene galben/verde(camp, sere si solarii)Patarea cafenieFainare   1 l/ha   500-1500 litri        3         8          3

Galerie

Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.